Brysselkål

Igår gjorde vi det. Skördade brysselkålen.

Det börjar bli kallt. I förra veckan var nätet över kålen på väg att blåsa bort, jag fick förankra det lite extra med fler krokar. Det har dessutom varit större djur och tuggat i sig diverse plantor och planteringar. Så vi tog det säkra före det osäkra.

Det fick bli provsmakning till förrätt. Kokt brysselkål med lite Bregott. Vad kan jag säga …

Jag minns ett tillbehör på julbordet när jag var liten, som var så beskt och otäckt att man skulle akta sig noga för. Nu tänker jag att men borde krydda upp brysslarna med något, de smakar inte ens kål.

Så nu måste jag göra plats för dom i nästa års planering.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *