Sojaböna

En fin planta av sojaböna. Så förvånad jag blev.

Jag sådde sojabönor i år för första gången. De blev långa och rangliga och såg allmänt misslyckade ut större delen av sommaren. Så kom det ändå några blomknoppar, som en liten harpalt hittade och knaprade i sig.

Nåja, den där harpalten glömde några, som fick bli ett smakprov till oss. Min man tog hand om de få, små bönskidorna, doppade dom i kokande vatten och stekte med salt. Det blev precis lagom till ett mycket litet smakprov. Mm så goda.

Den här sorten heter Green Shell och är tänkt att skördas grön, som Edamame (varför har jag så svårt att minnas det ordet, edamame).

Och nu när jag tänkte riva bort plantorna för i år så hittar jag den här som har börjat om igen. Såklart får den stå kvar, vem vet det kanske blir en böna till. Och såklart sår jag fler i vår.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *