Varpram

varpram

Självklart har jag både fått upp varpramen på väggen och hunnit varpa en varp. Även om det står kvar ouppackade lådor här och där. Jag hoppas kunna börja väva på den i veckan.

Jag hoppas att det är min ovana, men jag tycker inte att varpen blev sådär jämn och perfekt den här gången. Kanske är det lite annorlunda att varpa på ram? Är det någon som vet något? Själv har jag bara använt golvvarpa förut.

Men nu ska jag ta mej ut i sommarvärmen, innan mitt trädgårdsland har växt igen till en jungel!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

6 reaktioner på ”Varpram

  1. Hej
    Jag väntar ivrigt på kommentarer till dig (från andra än mig) som gäller erfarenhet att varpa på varpram. Har nämligen som du undrat över skillnaden att varpa på golvvarpa och väggvarpa. Tänker mig att det skulle vara svårare att hålla samma spänst hela tiden. Hoppas det kommer hit någon som vet så kan jag åka snålskjuts… Lycka till med uppsättning. Vad blir det? Hälsningar Meta

  2. Det ska bli en ripsmatta.

    Kanske att jag ska vända mej till den engelskspråkiga delen av vävvärlden. Där verkar varpram vara vanligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *