Foton och fjädrar

Hur många är det som har fått ett brev från Australien där det på tulldeklarationen står Photos + Feathers? Gissa om jag blev förvånad. (Speciellt som jag häromsistens försökte mej på att skicka en liten halmstjärna till Nya Zeeland. Inte fick man göra det. Det begriper väl vem som helst. Not!)

Det är såklart vävutmaningen Pics to Picks det handlar om (länk i bilden i högerkanten). Och mitt brev kommer ifrån Shirley.

shirleysfoton

Och såhär ser fotona ut. Jag hoppas att färgerna är ungefär rätt, det blir lätt lite annorlunda när man tar foton av foton. Härliga färger och underbara strukturer. Som tur var är det med en förklaring. Det är gamla bilvrak, från västra Australien. Jag är förvånad att de inte är mer överväxta, men det måste bero på det torra klimatet.

emu

Och såhär ser fjädrarna ut. Det är emufjädrar (och nu pratar vi inte om euros, utan fåglar). Jag vet inte att jag har sett en emu, men jag tänker direkt på  strutsar. (Det måste väl vara lite likt?) Men jag vet hur det kan se ut när man väver med fjädrarna. Det måste jag bara försöka mej på.

Som ni förstår har jag fullt upp nu. Idéerna börjar snurra. Jag har märkt posterna om utmaningen med en speciell tag, håll utkik efter den så missar du inget.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

5 reaktioner på ”Foton och fjädrar

  1. Hi Desiree. Australian weaver, Karen Richards [karenrichards dot net] uses emu feathers in her weaving as does Shirley Treasure [shirleytreasure dot wordpress dot com – more-weaving-with-emu-feathers].

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *