Gödselvatten

Så har man då sått, och det kommer upp. Och ganska snart märker man att det behövs mer än bara ljus. Det behövs mera näring också, det är ju så lite jord i såaskarna.

Efter förra säsongens diskussion om vad som fanns i den köpta, flytande näringen bestämde jag mej för att göra egen. Jag ville inte använda hönsgödsel inomhus (det luktar). Så hörde jag talas om Lucern.

Jag minns inte vilken av alla grupper på facebook det var, men jag bestämde mej för att testa. Tydligen ska näringsvärdet vara ungefär som färskt gräsklipp. Bra alltså.

Sagt och gjort, jag köpte mej en säck hästfoder. Det blev den hackade varianten, det finns pellets också, den får jag prova nästa gång. Jag fyllde en halvliterstor plastburk med hö och hällde på vatten. När det stått någon dag så använde jag det till plantorna, utspätt med ungefär hälften vatten. Sen har jag fortsatt att använda lösningen och fylla på mera vatten i burken. Funkar utmärkt.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *