Linser

För ungefär ett år sen fick jag de här linserna. Specialtillverkade. Utan dom ser jag inte mycket. Jag får inte köra bil och jag häller kaffet utanför muggen, resten går väl sådär med extraglasögon och om jag blundar med vänster öga.

När jag fick dom hade jag gått så gott som varje månad till optikern på Syncentralen för att prova ut nya varianter, i ungefär två år. Från början fungerade inte vänstra ögat alls. Så skulle linsen passa på min hornhinna. Sen försökte vi få med läsglasögon i linserna, men de snurrade bara runt. Till slut fick jag ett par linser som passade. Och läsglasögon.

Tänk vad fort man vänjer sig. I början av året fick jag brev från Ögonmottagningen att mina hornhinnor var stabila, och jag går mest till Syncentralen för att köpa linsvätska. Så mycket enklare livet blir när man kan se.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *