Nerklippt väv

Tänkte jag skulle berätta lite mer om den här väven. Det var många som var intresserade när jag visade den på Instagram och Facebook i veckan.

Det ska bli disktrasor av den så småningom. Men än sålänge är det en nästan 4 meter lång väv med några lösa trådar som ska fästas. Sen ska den tvättas och fållas.

Den är vävd helt i lin. Garnet heter LitYarn, och jag beställer det i koner ifrån Litauern. Ett trevligt garn med 600m/100g. Jag har använt det till scarfs tidigare, men då i kypert. Det här vävsättet heter Huck Lace enligt boken jag köpte på Handweavers i London för ganska många år sen.

Jag gillar helt enkelt att trampa lite. Den här trampordningen är en sekvens på 20, men är ändå lätt att följa. En bra rytm. Precis som det ska vara.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *