Första höststöket

Alltid lika svårt att veta var man ska börja. Man skördar ju först såklart, men sedan.

I år började jag med mina perenner, rabarber och gräslök. Kanske inte så mycket att göra med rabarbern men jag tycker alltid det är något som smyger sig in bland gräslöksstråna.

I nästa bädd har jag en lång rad med persilja. Den är ju inte perenn, men jag brukar övervintra den ändå. Har jag tur så blir det en tidig skörd.

Sen var det så mina sallatsbäddar. Med groteskt stora huvuden, delvis uppätna. Mest av kaniner faktiskt. Men nu är dom borta. Istället satte jag ut lite plantor som jag hade, efter att jag hade gödslat med hästgödsel. Hoppas nu bara att höstvädret blir bra så att sallaten hinner växa.

Idag blir det en tur till Västerås och Erikslund. Lite paus i höstandet.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *