Komposter

Jag är inte särskilt teoretisk av mej … eller jo det är jag visst, men inte när jag komposterar. Jag har komposter som har hängt med i 25 år, och pallkragar som är rätt nya. Det funkar lika bra.

För det mesta kastar jag bara ner olika sorters trädgårdsrens. Ibland får jag jämna till toppen som blir på mitten, men för det mesta så fungerar det utan att jag gör något speciellt.

Grenarna som ligger vid komposterna använder jag när jag börjar på en ny kompost. Jag har ganska kompakt lera i min trädgård så jag bottnar alltid med ganska mycket kvistar för att det inte ska bli för kompakt.

En annan sak som jag håller koll på är att det inte blir för tjocka lager med samma sak, inte gräsklipp från hela gräsmattan i en stor klump, eller alla vissna perenner på våren i samma lager. Då får jag lägga en del åt sidan eller i säckar tills jag har något annat att varva med.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *