Tivedens nationalpark

Vi tog en liten semestertur igår. Vi började med att åka söder ut och hamnade en sväng i Västergötland. Lite längre än vi hade tänkt. Men vi tar det från början.

Vi körde vägen mot Laxå (E20) och följde sen skyltningen mot nationalparken. Det är riktig fin väg att åka. Massor av skog. Sista biten är vägen smalare och jag har väl aldrig sett en väg med så många skyltar om mötesplats.

Först fikade vi i Tivedstorp. Det är ett klassiskt övernattnings- och fikaställe för vandrare och såna turister som vi. Vi fick jättegoda wraps med både räkröra och grönsaker. Mmm.

Sen åkte vi vidare till Vitsand, som är en badplats i Nationalparken. Här gick vi en liten tur, och tro mej, det räckte. Kilometrarna i Tiveden är kluriga och steniga och branta och alldeles otroligt fina. Blåbär hittade vi också. Och den fina vita långgrunda stranden, med grillplatser och fikabord och det mesta man behöver. Jag stannade en stund och stretchade lite, mina höfter gillar inte riktigt den sortens promenader.

Tyvärr hade vi ingen matsäck med oss, så vi åkte vidare. Det blev en lång tur till Karlsborg och Idas Brygga. Jag åt en älgburgare som var riktigt god, och efterrätt såklart. Sen blev det raka vägen hem.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *