Förgiftade tomatplantor

Jag har fått frågor om förgiftade tomatplantor, och jag har läst om förgiftade tomatplantor. Så därför tänkte jag skriva lite om det här.

Först ska jag säga att mina tomatplantor är inte förgiftade. Jag tog en bild på den fulaste jag hittade i växthuset (ovan). Bladen har krullat sig litegrann, bara för att det är så stora temperaturskillnader mellan natt och dag. Ibland bara 5 grader på natten och nästan 40 på eftermiddagen i solen. Jag försöker fixa det med skuggväv.

Mina tomatplantor växer i hästgödsel, och när de var i kruka så fick de lite hönsgödsel. Jag har både algomin och biobact som är flytande krav-godkänt gödsel, men jag minns inte exakt var jag har använt något av dem.

Men det är andra som har råkat riktigt illa ut när de använt ekologiskt flytande näring till sina tomatplantor. Lena Israelsson har skrivit en artikel om förgiftade tomatplantor och hon försöker kartlägga hur många det är på sin sida på Facebook. Läs vidare där om du vill veta mer.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

En reaktion på ”Förgiftade tomatplantor

  1. Det är ju rent läskigt! Dotra i Härjedalen har berättat om detta hemska fenomen som jag inte hade hört. Tack för att Du tog upp det.
    Jag använder bokashi och egen hönsgödsel i en salig blandning. Gräsklipp på topp är kanon, men finns ju inte alltid att tillgå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *