Avhärdning

Bara ordet avhärdning är ganska brutalt. Att bära en massa plantor ut och in i flera dagar låter dessutom jättejobbigt. Jag tror aldrig jag har gjort det. Det funkar helt enkelt inte när man odlar på distans.

Däremot har jag stenkoll på nattemperaturer i mina olika utrymmen. Varmast är det på verandan, ungefär 10 grader. Där är de mest känsliga, gurk- och bönsådder, basilika mm. Den uppvärmda delen i växthuset är emellan 5 och 10 grader. Det är där tomaterna bor, och sånt som behöver vänja sig vid lite svalare nätter. I den ouppvärmda delen av växthuset blir det minusgrader på nätterna. De växter som har varit här ett tag kan jag bara lyfta ut, en dag när det inte blåser för mycket.

Det är lite det som är tricket. Att vänta på en dag med rätt väder. En lagom varm dag med lite vind och lite sol kan man ta ut vad som helst. Kan man få lite samarbetsväder, tack.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *