Höstlöven

Hur gör ni med höstlöven? Här har vi hunnit göra på flera olika sätt. Allt från att inte hinna med att titta på dom ens, till många små prydliga högar. Fast mest har vi nog samlat upp dom med gräsuppsamlaren på gräsklipparen.

Björklöven låter jag ligga kvar. Har vi tagit allt gräsklipp hela sommaren så kan maskarna få dom, tänker jag. Värre är det med aspen på bilden, de löven är mycket större och bildar en tät matta som kväver gräset under. Dom får vi räfsa undan.

Så vill jag lägga dom någonstans där dom inte ‘rymmer’. De funkar inget vidare som täckmaterial i landet, om de blåser sin väg. Komposten får det bli, ner blandat med annat så maskarna trivs.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *