Tomatplantor i juni

Man brukar säga att mjölk kokar när man vänder ryggen till, och alla vet hur fort den växer i kastrullen. Tomatplantor i växthus i juni funkar likadant.

När jag satte ut plantorna för några veckor sedan var de rangliga, taniga och gulbleka av näringsbrist. Jag hade en granne som kom förbi just då och såg klart skeptisk ut ;D Men odlingsbäddarna i växthuset är preparerade med hästgödsel, och nu är plantorna kraftiga, gröna och ungefär dubbelt så höga.

För någon vecka sedan så band jag upp dom. Jag har vajrar spända längs med bäddarna, på mitten och längs långsidorna. Där hakar jag i tomatkrokarna. Sen fäster jag snöret med ett clips vid stammen, ungefär på mitten av plantan.

Och nu till midsommar hade de växt så att flera av plantorna riskerade att vikas på mitten, vid clipset. Det var också mängder av tjuvskott, och en del ogräs. Bara att sätta igång. Rensa ogräs, vika av tjuvskott och vira snöret runt stjälken. Tjohej. Och nu blommar dom så fint.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *