Så i askar

Jag sår gärna i brätten. Men det är inte alltid som det passar, inte alltid jag sår 96 plantor samtidigt. Då sår jag såklart i askar.

Fördelen med att så i brätten är att plantorna hamnar på lagom avstånd från varandra. Jag gillar inte alls att behöva dra isär plantor där rötterna har växt ihop, när jag ska plantera isär dom sen.

Men jag har en uttryckare till mina brätten. Med piggar i lagom avstånd för att trycka ur plantorna ur brättet. Den använder jag till att göra så-gropar med i såasken. Jag vet inte riktigt om det syns så bra på bilden? Där lägger jag ett, eller några frön, beroende på vad jag ska så. Och vips får jag plantorna på ett avstånd som gör att dom kan stå kvar ett litet tag längre, lite mer växtutrymme.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *