Veranda

*** I samarbete med Roomly.se ***

Min veranda är i stort behov av inredningsinspiration.

Hela våren har det varit belamrat med plantor. Alla tomatplantor, och en hel del annat. Som ett drivhus ungefär. Så, när det blev tömt på plantor och stod tomt, passade jag på att använda det som målarverkstad. Jag oljade både benbockar och pallkragar med linolja. En del av det står visst fortfarande kvar. Och på bordet ligger större delen av mitt lager av fröpåsar. Sådär praktiskt att ha nära till hands.

Men nu måste det bli en förändring. Den 16 juli kommer jag att ha öppen trädgård, och då vill jag ju kunna visa upp mina mattor och andra vävar. Och lämpligare lokal än verandan har jag helt enkelt inte. Alltså måste tapeterna upp. Jag tänkte mig tapeter på den stora väggen, som en fondvägg, och sen målat de låga väggarna som bara är under fönstren. Det får bli samma grå färg som redan är målat i taket. Golvet blir en mörkare grå. Redan klart. Men sen. Inredningen.

Just nu surfar jag runt och kikar på designermöbler. Det ska ju inte vara inrett som en butik direkt. Jag tänker mej att det ska vara mysigt att sitta här och fika. Kanske när det blåser ute, som idag, eller regnar. Bord och stolar alltså. Visst vore det mysigt med korgstolar? Och riktigt mysiga filtar? Så man kan sitta här ända in på hösten.

Fast det måste ju vara somrigt, såklart. Jag såg en riktigt fin hylla/rumsavdelare som var som gjord för att ställa pelargoner på. Och i. Klart man måste ha pelargoner. Vad blir det för sommar annars? Och en ljuskrona med levande ljus. Gardinerna har jag just satt upp, så de får vara kvar. De är riktigt somriga. Vita spetsgardiner med blommönster.

Undrar om jag kan måla om bordet i samma färg som golvet? Eller blir det bättre med ett mindre bord? Ja, riktigt klar med inredningsplanen är jag inte. Vi får se hur det blir.

*** I samarbete med Roomly.se ***

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *