Kalasminne

Blev påmind av ett kalasminne från för längesedan. Inte något nyår utan en vanlig dag däremellan.

När jag var ungefär 10 så hade jag en kompis som hette Maria. Hon bodde nära lekparkabacken. Och lite längre bort åt andra hållet så bodde en gemensam klasskompis som gillade att busringa. För en dag så ringde någon och bjöd mej på kalas hos Maria.

Jag kom på utsatt tid, klädd i klänning och med ett paket i handen. Och fast Marias snälla mamma hakade på direkt och fixade fika åt oss så var det ju inget kalas, även om vi hade trevligt ändå. Vi hängde rent av ganska ofta hemma hos Maria, läste hennes större bröders avlagda serietidningar mm. Däremot minns jag aldrig att Maria hade något kalas. Och nu var det massor av år sedan jag hade någon kontakt.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *