Fönster

0821

Så många varianter det finns, stora och små, avlånga och kvadratiska.

I många år bodde jag i en lägenhet med många stora fönster. Det var ljust och härligt. Men när man skulle tvätta dom… Alla öppnades utåt. Det enda som funkade var svamp och fönsterraka på långt skaft. Men vi kom väl aldrig riktigt överens den långa fönsterrakan och jag, speciellt inte när det krävdes att man hängde ut genom fönstret och hanterade den med vänster hand.

Jaja, det där huset är ombyggt nu. Och jag bor inte kvar, så jag vet inte vilken sorts fönster som de bytte till. Där jag bor nu, i ett äldre hus, öppnas alla fönster inåt. Så mycket enklare.

Byggnaden på bilden är Emmanuelskyrkan på Ekersgatan i Örebro. Och inlägget är ett samarbete med Kronfönster.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *