Ekologiskt eller hållbart

0205

Jag får ibland frågan om mina mattor är ekologiska? Det korta svaret är nej, tyvärr.

Mina enfärgade mattor är oftast gjorda av nytillverkade tyger. Bomullstyger har ökat en del i pris de senaste åren, och ekologiska tyger kostar flera gånger mer än de konventionella. Det är bara att hoppas på att utvecklingen går framåt.

Men om man använder begagnade tyger? Jo, fast de är knappast ekologiska. Däremot kan man kanske kalla det för hållbart att återanvända tyger.

Hållbara är också själva trasmattorna. Det är en beprövad teknik. Sånt som håller för åtskilliga tvättar. Så om man väljer något man vill ha och behåller det, så kanske man ändå kan kalla det för hållbart? Eller? Jag vill gärna höra vad du tycker.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *