Dagens överraskning

0529

Det är verkligen ingen nackdel att ha vävstugan på landet så här års. Då får man full koll på rabatterna av bara farten, och nu menar jag inte ogräsrensande. Den här pionen överraskade mej idag, med att vara en buskpion! Jag har gått omkring och trott att det var en midsommarpion, en låg, tidig pion med flikiga blad. Men den här har ljusare blad och starkare färg på blomman. Vad glad jag blir att en buskpion trivs hos mej!

Den som har följt med länge i mitt bloggande vet att det har varit mycket växtlighet under snart 10 år, men att det numera är mest handlar om textil. Men trädgården finns kvar.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 reaktioner på ”Dagens överraskning

  1. Älskar pioner! Har flera stycken. Skulle vilja ha en dillpion också, å en vit kanske…. Mina är rosa och röda, men pioner är dyra att köpa som planta.

  2. Ibland kan man hitta vid ödehus och sådär, eller att någon har lite rötter att dela med sig av. Jag har samlat på mej rätt många, men har ingen vidare koll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *