Konstslöjd

Jag vaknar pigg (vet inte när det hände senast. Antagligen en annan årstid) och läser konstsidor. Snubblar på en artikel om en utställning, och tänker att den kunde man ju ha gått på. Men där är jag ju inte.

Istället är jag hemma. Och jag har en lång rad med förberedelser för nästa helg. Så jag syr en fåll på en matta.

Men diskussionen, och ordet konstslöjd…

Slöjd vet alla vad det är, det hade man i skolan. Hemslöjden har en tradition av bevarande av gamla traditioner. Om man säger konsthantverk så tänker jag på klänningar i lin och keramikmuggar (kanske har jag fördomar).

Men konstslöjd? Är det konsthantverk med konstambitioner? Det låter spännande.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *