Kapkrusbär

Lite nytt för i år, för mej. Man vill ju gärna ha något nytt också, även om man har skaffat sig fler och fler favoriter. I år blev det kapkrusbär.

Det står på påsen att de ska odlas som tomater, och det är jag ju van vid. Så jag hoppas att det ska bli bra. Jag får återkomma om det.

Idag är jag ganska stel. Man kan ju undra vad jag har gjort? Antar att det är så det blir när man står lite hur som helst när man planterar om plantor. Jaja ett halvt yoga-pass fixar allt.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

En reaktion på ”Kapkrusbär

  1. Lycka till, kapkrusbär är kul att odla. Jag fick en planta för fem år sedan, den var lättodlad och gav goda bär. Sedan har jag fortsatt odla med egna frön, det är väldigt lätt att få dem att gro. Faktum är att det dykt upp självsådda plantor på några ställen, fast de inte hunnit med att få bär eftersom de hamnat i för kalla lägen.

    De är lätta att ta sticklingar av också, det är bara att klippa av en topp och sätta i jord. Så nu har jag övergått till att ge dem en tjuvstart inför kommande säsong, genom att ta sticklingar på hösten och spara på fönsterbrädan. De blir rätt gängliga under de mörka vintermånaderna, men då är det bara att ta sticklingar av sticklingarna när ljuset börjar återvända. Har förresten gjort samma sak med tomater ett par år. Det funkar bra det med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *