Såplanering i februari

Ett stort problem med inomhussådd är utrymme, även hos mej.

Jag har en särskild låda med fröpåsar som behöver förodlas inomhus i värme. Dom har alltid första prioritet på utrymmet inomhus i värmen. Det är främst tomat och gurka jag tänker på. Sen blir det ju alltid lite annat också; selleri, lite blommor mm.

I år behövs det extra planering. Det kommer att bli minst dubbelt så många tomatplantor i år. Jag har ju massor av nytt utrymme i mitt nya tunnelväxthus. Och gurkor vill jag också ha mer av. Både i tunneln och  på friland.

Jag började med att köpa skomattor. Nu har jag förberett halva matsalsbordet. Jag tror att det här ska funka. Men jag sår inte än. Två månader räcker för att driva upp tomatplantor. Och gurka ungefär hälften av den tiden.

Sen odlar jag ju annat under tiden, men det får bli ett annat inlägg.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *