Preppa pallkragar

Vad har jag i pallkragarna? Tja, lite av varje beroende på vad jag har. Typ. Eller vad jag ska odla i dom. Här ska jag ha sallat i dubbla kragar.

Jag brukar gräva upp gräset i mitten av pallkragen, och fylla hålet med kvistar och grenar. Under kanten på pallkragen kilar jag fast tidningar för att stoppa gräset att växa upp. Sen fyller jag upp hela den första pallkragen med ris eller grova stjälkar. Så lägger jag tillbaka grästuvorna, som en tyngd på riset.

Andra pallkragen fyller jag med sånt som jag hittar i komposten. Jag varvar torrt gräs med färskt ogräs och fyller med flera kärror av halvt förmultnad jord. Eftersom sallat vill ha mycket näring så använde jag dessutom både gräsklipp och några hinkar med färskt hästgödsel. Överst täckte jag med jord från en annan pallkrage (går lika bra med påsjord). Eftersom jag har så mycket färskt material så får den stå till sig i en vecka. Klart.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *