Upplevelse

182

Som du säkert redan vet så var jag i Barcelona i förra veckan. Och vad gör man där? Tittar på turistattraktioner? Tja, jag är inte så särskilt sportig direkt men äta måste man ju göra. Lika bra att göra det till en upplevelse, när man nu ändå ska äta.

Barcelona fullkomligt kryllar av restauranger, inte minst på ställen där turister rör sig. Ofta med erbjudande om trerättersmenyer, även till lunch. Ofta ingår även dryck. Själva bodde vi i närheten av en amerikansk snabbmatrestaurang, vilket var ett väldigt bra riktmärke när man skulle hitta hem. Fast helst vill man ju prova på den lokala maten när man nu är ute och reser.

Är man i en stad med stor hamn så tänker man såklart på fisk och skaldjur. Och självklart finns det restauranger i närheten av havet. En kväll hittade vi en restaurang vid havet som serverade paella med skaldjur. Såklart var det gott. Vi fick in en assiett med diverse verktyg för att kunna ta oss in innanför skalet på en hummer som låg överst som en krona på maträtten. Såklart är det sådant som man kommer att minnas.

En annan kväll hade vi fått tips, av värdinnan på vårt boende, om en katalansk restaurang som serverade tapas. Den hade inte varit så enkel att hitta utan hjälp. Men när vi kommit in och satt oss fick vi meny på spanska, katalanska och engelska. Serveringspersonalen kunde däremot inte alla språk, så det blev en del bläddrande fram och tillbaka för att kunna förklara vad vi ville beställa. Otroligt trevlig personal. Och fantastisk mat. Friterad fisk, omelett med potatis och friterade räkor. Tror ändå det är den trevliga personalen jag kommer att minnas från den kvällen.

Inlägget är ett samarbete med Upplevelse.com

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *