Små mössor och välgörenhet

De senaste dagarna har det rasat en debatt om små mössor ibland de svenska stickbloggarna. Jag har säkert inte läst allt, men såhär mycket tror jag mej ha förstått.

En del utvalda stickbloggare har fått ett stort paket. Visalisa är irriterad över att man kan komma på idén att lägga garnnystan i en låda med träull, för att bara nämna något (skräpet fastnar i garnet och är svårt att få bort). Hjälpstickan tycker att man kan sticka något som kan värma en frusen person istället för mössor till juiceflaskor. Ja, det är alltså ett juiceföretag som på detta sätt vill få små mössor till sina smoothieflaskor. Flaskorna med mössor ska sen ge 2 kr per flaska till Röda Korset och deras verksamhet för ensamma pensionärer.

Och här kommer då nästa irritationsmoment; Förspilld kvinnokraft! Skulle vi vara ensamma pensionärer som behöver aktiveras eller är vi utsedda att vara gratis arbetskraft? Ja ungefär sådär.

Och nu läser jag hos Dödergök Om rätten att få vara riktigt förbannad och sur. Och därmed förstår jag att det har varit en del motreaktioner.

Utan att ha full koll, jag har säkert inte läst allt, så vill jag bara säga min mening. Man får verkligen sticka av vilken anledning man vill. Det gäller alla hantverk. Men man kan inte utgå ifrån att den som håller på med hantverk vill arbeta gratis. Välgörenhet eller inte välgörenhet.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 reaktioner på ”Små mössor och välgörenhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *