Vild trädgård

0625vild

Min trädgård är av den vilda sorten. Just i år så blommar det överallt såhär i slutet av juni. Det mesta är ganska sent, och ett annat år hade allt blommat lite tidigare.

På bilden syns blå iris och gula dagliljor mot väggen, en ljust gul kaprifol till höger och mitt i bild en klätterhortensia och några ormbunksblad. På våren blommar här en massa gullvivor.

Tricket är att välja såna växter som trivs och brer ut sig ordentligt. Såna som överlever det mesta.

0625

Det här var ett riktigt trist hörn i norrläge. Tills jag hittade det här rosenhallonet som verkligen kan det där med att fylla ut med grönska. Det blir högre, men jag klippte ner det förra året när vi målade huset.

Kanske att man skulle ha bytt ut den där markstenen runt trappstenen. Så man slipper få in det nyklippta gräset i huset? Hur skulle du ha gjort?

Inlägget är ett samarbete med Stenbolaget.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

3 reaktioner på ”Vild trädgård

  1. Jag tycker att vildvuxna trädgårdar är så fina och brukar tänka att bakom de finaste så ligger ändå en del arbete. Man måste kombinera och veta vad som fungerar ihop. Tycker det blev jättebra med rosenhallonet i hörnet även om jag nog hade valt något mindre. En lättskött vacker trädgård är vad jag skulle vilja ha.

    1. Det tråkiga svaret är att det tar en massa tid, och arbete, hur man än gör. Tyvärr. Det är bara engagemang som funkar, och att ha roligt.

  2. Spänstigt vacker är Smängen, min äng i trädgården, bara fram till toppblomningen runt midsommar. Efter det – vad är vackert? Malva, ängsvädd och stor blåklocka ger färg men delar utrymmet med många fröställningar. Se angitradgarden.se. Det viktigaste är väl ändå att allt klipps ned till 1 cm efter växtsäsongen, så att ny spänstig skönhet kan komma. Inte mycket arbete.

    Nils G Vike

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *