313. Toppen (77/365)

077

Ja inte är det någon bergstopp, även om vi har haft bergsklättrare som har velat klättra upp på toppen. Där det finns en skattkista såklart, det gör det väl på alla otillgängliga ställen?

Nej det är ett 12 meter högt flyttblock som kallas för Älgastenen. Området runt stenen är fridlyst, så det är bara att fråga Länsstyrelsen om man vill klättra (vad jag har hört så säger de nej). Stugan i kanten är den jag sitter i när jag väver, och vi har haft stället sedan 1991.

Man blir lite hemmablind. Men visst är det en fantastisk sten. Man brukar bli påmind såhär på våren när det kommer folk för att se på stenen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

8 reaktioner på ”313. Toppen (77/365)

 1. Nu blev jag nyfiken. När du säger skattkista, menar du då att det finns en geocache där? (https://www.geocaching.com/ ) För om det är fridlyst och klätterförbud så bryter det ju mot geocachingreglerna, det är inte okej! Skulle du möjligen kunna maila mig med en adress eller koordinater för vart i sverige detta är så jag kan kika lite närmare på det? 🙂

   1. Varför troligen inte? Finns över 2.6 miljoner geocaches i världen och sverige är väldigt geocaching-tätt.

     1. Fast om det inte får klättras på stenen är det ju dumt att uppmuntra till det. ;P

      Har dock inte direkt vägarna förbi dina trakter, men lägg ut en själv vettja! 🙂 Eller kolla på geocaching.com vilka som har lagt ut burkar i närheten och kontakta någon av dom och tipsa. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *