Plugg eller papper

0308

 

I år har jag verkligen blandat alla sorters krukor att så i. I vanliga krukor har jag bredsått sallat, för att ha på balkongen.Det är alltid trevligt att kunna ta sig ett blad när man går förbi.

 

Men sen har vi ju de där som man gärna undviker att behöva plantera om alltför många gånger. Som tomatplantor. Så i år har jag försökt underlätta genom att så i papperkrukor, som jag sen har ställt i pluggbrätt.

 

Papperkrukorna gjorde jag av tidningsremsor med hjälp av en pot-maker. Jag har haft min ett antal år, så jag vet inte riktigt var de finns att köpa nu. Jag köpte både pot-maker och pluggbrätt, med underställsbricka, på Lindbloms.

 

Pluggbrätt är sånt som proffsen använder. De är bra, men tar en förskräcklig massa plats som man inte har. Speciellt när man ska försöka få ur plantor ur pluggarna så önskar jag att jag hade en arbetsbänk att vara på. Förhoppningsvis blir det lättare nu att lyfta ur papperskrukorna. Vi får väl se hur plantorna kommer att trivas med arrangemanget.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *