Nya knutar

1118

Plötsligt insåg jag hur man gör den här sortens framknytning, och blev bara tvungen att testa. Nu har jag inte börjat väva än, men själva knytandet var väldigt smidigt.

Vill du se var min inspiration kom ifrån, och hur man ‘dressar’ en produktionsvävstol, så finns bilderna här.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

6 reaktioner på ”Nya knutar

  1. Jag använder mig ofta av den framknytningen. Jag har en tjockare tråd mellan framknyttingskäppen och varpen( nu har jag flaggstångslina) för tråden där kan bli sliten och gå av efter några olika varpar. Man måste väva lite mer skräp vävning innan varpen blir riktigt bra, och varptrådarna går parallellt. Jag använder mig den till varp som jag gärna klipper ner ofta,typ mindre bildväv, löpare osv. Också väldigt bra när man av misstag måste spara-snåla på varpen. Vanlig framknyning runt använder jag till mattor för att där få en stadigare kant att slå inslagen mot.

  2. Välkommen hit Hanna! Jag ska sriva ett eget inlägg om hur jag tyckte att det funkade med knutarna, det är bara lite mycket nu 😉

    Vilken fin blogg du har. Den lägger jag in i min blogreader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *