Uppe!

0316

Nästa väv är uppe, och jag kan ta helg.

Den här gången testade jag en ny teknik för att dra på varpen. Eftersom den här väven är likadan som den förra så knöt jag på den nya varpen på den gamla. Sedan drog jag på hela varpen genom sked och solv.

Tekniken är inte ny, men det var första gången som jag provade. Men jag vet just inte. Det var lite knixigt att dra på genom solven, som att kamma sig med en luskam när man är van vid en gles borste. Det hakade upp sig några gånger. Kanske funkar det bättre om man inte har så mycket trådar (som rips).

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

4 reaktioner på ”Uppe!

  1. Jag vet endel som gör såhär när dom ska dra på till vanliga trasmattor. Har inte ens provat! Är så himla nöjd med att dra på med min knekt!

  2. Jag vet endel som gör såhär när dom ska dra på till vanliga trasmattor. Har inte ens provat! Är så himla nöjd med att dra på med min knekt!

  3. Jag har provat en gång, men då drog jag på väven först och sedan knöt jag ihop trådarna och knöt fram. Tyckte inte jag tjänade någon tid på det.
    Ha det så gott.
    Kram Birgitta

  4. Nej, jag är lite tveksam till om jag tjänade så mycket tid. Det är ju dessutom inte så ofta som man har en likadan varp som ska på igen.

    Knekten använde jag ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *