Skedkrok

skedkrok

Jag hittade en ny skedkrok. Jag har önskat mej en längre skedkrok ett tag nu, inte till att skeda med men till solvningen, den vanliga från texsolv är i kortaste laget när man solvar på 8 skaft.

Skedkroken är framtagen av väverskorna på Alice Lund Textilier, i Borlänge. Väverskorna själva var inte med på mässan, eftersom de hade fullt upp med att färdigställa Helena Hernmarcks nya väv, Spirit Bear, som ska invigas i helgen. Passa på att se den, om du har vägarna förbi.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

4 reaktioner på ”Skedkrok

  1. Så du solvar med skedkrok? Det har jag aldrig lyckats med. Det får bli fingrarna. Håller dock med om att det är lite kämpigt att solva på 8 – 10 skaft. Det är liksom så långt igenom solven ut på andra sidan till trådarna.

  2. Hej

    Du har något att hämta på min blogg =)

    Jag köpte också en skedkrok på vävmässa, en mekanisk men jag har inte provat den än, gissar på att det är lite inlärning innan det flyter på.

    /Hanna-Kristine

  3. Mekanisk skedkrok har jag sett på video, men jag vet inte riktigt hur den funkar. Så har jag sett så fina vävstolar där skaften är tunna, så det inte blir så långt till bottersta skaftet. Men det måste vara lätt att trä fel…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *