Räknade trådar

Jag var på biblioteket häromdan, och hittade den här boken: Räknade trådar -nya vävar.

En grupp ifrån Mellerud, som kallar sig Trådräknarna, har inventerat gamla vävar. En del av dem finns med i boken, med vävnota.

Det är alla möjliga sorters vävar. Olika antal skaft och material; dukar, möbeltyger, mattor, gardiner, handdukar…

Och så fanns det en sjal i ull! Gissa om jag blev intresserad? Det blir nog nya experiment snart.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

7 reaktioner på ”Räknade trådar

 1. Jag köpte denna bok när jag var på vävmässan i Leksand. Mycket bra bok. Förresten så är jag svag för allt vad vävböcker heter. Känns som det är ett tag sedan det kom ut någon ny vävbok.

 2. Hej!
  Kan tala om för dej att det kommer en ny bok från Trådräknarna, som de släpper på vävmässan i Borås i år. Dessa damer är med i Värmland-Dalsvävarna och jag kommer att träffa dem till helgen, när vi ska ha kurs i vävdataprogrammet med Åsa och Martin. Det ska bli jätteroligt att få lära sej mer om hur programmet fungerar. Vi är 15 st som ska gå på en 2-dagarskurs.
  Det finns mycket fint i deras samlingar av gamla vävar och böcker. Ni får ta till er dom en dag så de får visa upp och prata om böckerna och visa vad de vävt. Det är intressant att höra på. Ett tips till er förening.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

 3. Det där programmet vore bra att lära sig lite om. Jag kan just ingenting om det. Och trådräknarna verkar ju ha hur mycket som helst att dela med sig av…

 4. Massa trådar…..
  Jag har bara en liten bit kvar på matt väven, sen får jag dra på nytt.
  Undrar hur min hjärna kommer att klara alla trådar…..
  Tur jag inte väver rips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *