Underkänt

ulltest 0105

Nej, det här duger inte. Det är för glest. Dessutom undrar jag varför så många varptrådar går av. Jag har ju faktiskt vävt i det här garnet förut, då gick de inte av. Inte blev det såhär glest heller. Fast då vävde jag en kypertvariant (twill), 6 trådar per cm. Det här är 5 trådar per cm. Brukar man inte ha lite glesare mellan trådarna i tuskaft? Kanske var inslagsgarnet (weft) lite tjockare.

Nej, sluta ranta nu. Dags att göra en ny provväv.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

5 reaktioner på ”Underkänt

 1. Hej!
  Det ser onekligen glest ut. Vad har du för garn? Är det 1- eller 2-trådigt.
  När man väver plädar brukar man ha 6 tr på cm med 2-trådigt ullgarn.
  Har du 1-trådigt åste du säkert ha lite tätare.
  Varför trådarna går av kan jag inte svara på.
  Väv vidare och ha det så gott.
  Kram Birgitta

 2. Hej

  Första gången jag kommenterar, men jag brukar läsa din blogg, det är så kul att se vad andra väver.

  Det där med trådinställning, jag brukar alltid linda garnet så jag vet hur många varv det blir på en centimeter (d-tal), sen delar jag det med två så vet jag inställningen till en kvadratisk tuskaft.

  Jag brukar skriva d-talet på vävsedel så det är lätt att gå tillbaka till om jag ska använda samma garn igen.

  Bara ett tips om hur jag brukar göra.

  Tack för en inspirerande blogg

  /Hanna-Kristine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *