Solvögat

Jag fick just det nya numret av Solögat, tidningen från Riksföreningen för handvävning. Ett välkommet avbrott, jag börjar bli riktigt trött på alla prylar som fortfarande inte har hittat till rätt låda efter flytten.

I Solvögat hittar jag äntligen svaret på vad Summer&Winter är på svenska; kuvikas eller bindetrådsväv. Anledningen till att man inte ser den så ofta kan vara att den är mest praktisk att väva på en datorstyrd vävstol (dobby). En sån har jag aldrig sett i verkligheten, bara i bloggar. Men man vet ju aldrig… att drömma kostar inget.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

4 reaktioner på ”Solvögat

  1. Du har så rätt! Att drömma är gratis. Just nu är drömmen en klanderfri trädgård och ett hem man ser i inredningsreportagen, Kanske man skulle äska både ROT och RUT avdrag för allt möjligt. Så mycket som möjligt: Hinner liksom aldrig ifatt. Väntar just nu på rabarberkakan som står i ugnen. Trädgård och hus försvinner inte medans jag laddar med lite nybakt!

  2. Interesting. Whilst it IS easy on the computer dobby, I find it fascinating the possibility of designing on the loom, and that’s what I’ve been experimenting with S&W.

    Best of luck finding the right boxes, Desiree. Think of it as an adventure, if you can, you know…

  3. Charlotte: Det blev så mycket extra röra just i flytten. Det mesta får stå som det är, nu koncentrerar jag mej på sommarmarknader.

  4. Meg: It sounds like a lot of fun, with the dobby. But right now I’m struggling to get things ready to summer markets, and my new loom, and the warping board, and summer holiday is coming up.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *