Detalj

allmoge detalj

Jag fick en fråga om vävsättet, så jag visar en detaljbild av allmogevarpen. Det är glesrips (rep weave, google translator är urkass på vävord). Jag använder en 50-sked, 1 och 2 trådar i rör (5 ends/cm and 10 ends/cm in the stars).

Det syns tydligt på bilden hur jag har använt omväxlande tunn svart mattvarp och tjock trasa som inslag.

Mattan blev klar i eftermiddags, och jag vet inte än vad jag ska fortsätta med. Det får bli på måndag. I kväll ska jag äta pizza.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

4 reaktioner på ”Detalj

 1. Hej! Ser att du lagt in bild på min provväv. Visst blev den häftig. Men nu är skeden inpackad i sin plastpåse igen tills jag får lust att prova den mer.
  Du undrar om mina aluminiumlister som jag har på vävstolen. De finns att köpa hos vävstolsfabrikanterna. Jag har köpt mina genom Öxabäck när jag köpte vävstolarna där. Men även G Andersson som gör Glimåkra säljer dem. Jag tror att Borgs har dem i sin prislista också. Ett bra sätt att inte få spår i bommarna. Och alldeles utmärkt att sätta på gamla vävstolar.
  Din matta ser så fin ut.
  Kram Birgitta

 2. Thank-you Desiree; your close-up photo shows the structure. While I have done some rag rug weaving, I have not woven rep weave, yet. I must add it to my list of weaving to do.

  I also am frustrated with Google translation; it can not make sense of our ‘weaving’ vocabularly.

  I trust your weather is getting warmer; I wish mine would get cooler.

  Regards.

 3. Birgitta: Provväven hade gjort sej bra till gardin, tror jag. Men det verkar vara rätt knepigt att väva. Och nu när jag tittat, det står aluminiumlist i prislistorna. Jag visste bara inte vad det var. Nu vet jag. Smart.

 4. weaveblah: The weaving vocabulary is tricky, cm and inches, different ways of doing and naming things…

  Still very cold I’m afraid, but beautiful of course 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *