Fådda tyger

tyger

Idag har jag tvättat lite tyger. Såna som ska bli trasor. Färgerna ser fina ut.

Trasorna som jag skar igår blev förresten riktigt bra. Fast jag kanske inte fortsätter på dom imorgon ändå, det är ju ändå helgdag!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

7 reaktioner på ”Fådda tyger

  1. De ser fina ut! Jag har också just tvättat två tyger som jag köpte i helgen. Det ska bli pyjamasbyxor hade jag tänkt. Eller ja, vad kallar man dem, mysbyxor. Ett tyg i bomull och ett i plysch. Bara en gång gjorde jag misstaget att glömma tvätta tyget innan. Självklart krympte plagget efteråt. Grr.

  2. Matilda: Jaha, tvättar du nya tyger innan du syr av dom? Då brukar jag bara vänta med att sy upp fållen längst ner på byxorna. Det brukar bara krympa på längden.

    Så länge man har ordning på vilket håll man har tyget på så funkar det. Men ska man kvilta eller väva, när man blandar tyger åt alla håll funkar det inte längre. Då måste man tvätta. Så vill man ju ha koll på att inget fäller heller…

  3. Jag tror att det är vanligare med förkrympta tyger i Sverige, som bara krymper kanske max 3% efter tvätt, men här kan tyger krympa jättemycket, så jag tar alltid det säkra för det osäkra och tvättar innan jag klipper ur. En jacka jag sydde, och hade glömt att förkrympa, blev så liten att jag var tvungen att slänga den, och det hade inte krympt jämnt heller, utan vridet på något vis. Hela jackan blev vriden och fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *