Sommarblommor

Jag fick frågan om vad jag sår för blommor, och såklart ska jag berätta det. Däremot har jag inte bilder till alla.

Jätteeternell – köpte jag när jag var i Portugal, men det finns såklart i Sverige också. Rosenskära ’Early Summer’, Lejongap ’Rocket Lemon’ som är ljust gul, och Sommaraster ’Pavlova Salmon Rose’ som får stora rufsiga rosa blommor.

Broksalvia ’Blue Monday’ valde jag för att få med något blått. En vit Zinnia ’Zahara Double White’ och kryddtagetes ’Golden Gem’ som är ätbar

Jag sår inomhus, och jag sår ganska mycket eftersom jag kommer att plantor längre fram i vår. När de har grott ställer jag dem svalare. Just nu har jag en värmefläkt på balkongen (inglasad) som ser till att det är mellan 10 och 15 grader.

Ringblommor och solrosor ska jag också så, när jag hinner. De klarar kylan lite bättre.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *