Jord

Planteringshörnan på balkongen är lite övergiven nu. Det verkar helt enkelt rimligare att drälla jord utomhus i solen. Eller i växthuset. Bara tomatplantorna står kvar i värmen.

Vilken jord man använder beror såklart på förutsättningarna. En del använder jord ifrån landet. Lyckostar. Själv har jag ganska tung lerjord. Så jag använder påsjord till plantorna.

Jag köper billig påsjord där det finns tillgängligt, vilket verkar vara på massor av ställen numera. Jag vet att påsarna innehåller mest torv, det är det jag behöver. Så länge plantorna står kvar i krukor så gödselvattnar jag. När jag planterar ut så får de hästgödsel i jorden och gräsklipp på jorden. Sakta, men säkert blir lerjorden lite mera hanterlig.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *